Fiet van Beek, Dichteres in de PrinsentuinAl jaren wil ik graag naar het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin. Maar ja, het werd steeds gehouden in de week van de Vierdaagse en dan was ik in Nijmegen te vinden. Nu ik in 2014 niet meeloop gaat het er deze zomer eindelijk van komen. Ik ben zelfs uitgenodigd om te komen voordragen.
Deze week was ik in Groningen voor mijn werk. Ik heb meteen de Prinsentuin maar even verkend. Ik herinner me daar ooit geweest te zijn als klein meisje aan de hand van mijn tante. Veel rozen daar destijds; zij vond het prachtig, ik vond het saai met hoofdletters.
Waarschijnlijk ben ik meer veranderd dan de tuin, maar ik vond het nu een prachtige locatie. De beukenhagen in lentegroen, een fraai gedicht op een doorzichtige zuil, de gouden zonnewijzer en een gezellige hoek met ‘theetuin’. In die hoek vindt ook het festival plaats, vertelde mijn Groningse metgezel. Buiten voordragen in het groen in een tuin met een sfeer van intimiteit. Dat moet toch een mooie ervaring worden…. als het niet regent.