Op 30 maart is het boek Wie zag ooit witte pauwen? Ermelo in gedichten verschenen. Het eerste exemplaar werd tijdens het Ermelose Schrijversfestival overhandigd aan wethouder Hans de Haan door de samenstellers: Fiet van Beek en André F. Troost.

Wie zag ooit witte pauwen brengt Ermelo in beeld door gedichten van 35 dichters en foto’s uit het archief van de Oudheidkundige Vereniging Ermeloo. Fotografe Johanna Minnaard heeft nieuwe foto’s toegevoegd van details van het Ermelo van nu. Ik nam die middag ook afscheid als dorpsdichter en zie het boek als een erfenis die ik Ermelo achterlaat. Het laat Ermelo in al zijn facetten zien op een manier die anders dan anders is. Het boek werd enthousiast ontvangen, veel mensen keken ervan op dat het er zó mooi uitziet. De wethouder prees de inhoud en de vormgeving van het boek. De gemeente zal het benutten als relatiegeschenk en hoopt de foto’s te kunnen exposeren als de vernieuwing van het gemeentehuis klaar is.

Wie zag ooit witte pauwen? is verkrijgbaar bij de (Ermelose en Nederlandse) boekhandels, de VVV, Museum Het Pakhuis, de landgoedwinkel van Staverden en bij Uitgeverij Anderszins. Het boek kost € 17,95.